La Sindicatura, en 2 minuts

La Sindicatura de Comptes de Catalunya


Benvinguts a la Sindicatura de Comptes de Catalunya, l'òrgan fiscalitzador extern dels comptes, de la gestió econòmica i del control d'eficiència del sector públic de Catalunya. La Sindicatura de Comptes va ser creada per llei l'any 1984, tot i que està recollida en l'Estatut d'autonomia del 1979. És una institució independent de l'Executiu ja que la seva missió és dur a terme el control extern de les entitats del sector públic, tant de la Generalitat com de l'àmbit local, mitjançant els informes de fiscalització. Els informes són aprovats pel Ple de la Sindicatura, format per set síndics, que treballen amb plena independència i professionalitat al capdavant d'equips d'auditoria. El síndic major exerceix la representació exterior i la direcció interior de la Sindicatura.

 

 

 

 

 + Llegir-ne més

Actualitat Actualitat

El síndic major assisteix al lliurament de la Medalla d'Honor del Parlament amb motiu de la DiadaBarcelona, 12 de setembre de 2019

El síndic major de la Sindicatura de Comptes, Jaume Amat, ha assistit a l’acte de lliurament de la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya, en categoria d’or, a Carola Rackete i Òscar Camps per la seva tasca humanitària a les aigües del Mediterrani.

L’acte va tenir lloc el dia 10 de setembre a les 20:00 hores, en el marc dels actes institucionals per commemorar la Diada Nacional de Catalunya.

A l'acte van assistir el president de la Generalitat, Quim Torra; una àmplia representació del Govern; els expresidents de la Generalitat Artur Mas i José Montilla; els expresidents del Parlament Ernest Benach i Joan Rigol; representants de la Mesa i dels grups parlamentaris i la tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona Janet Sanz.

També hi van assistir el president del Consell de Garanties Estatutàries, Joan Egea i el president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, Roger Loppacher.


 

Darrers informes publicats Darrers informes publicats

Informe 4/2020

Patronat de la Muntanya de Montserrat. Exercici 2017

Informe 3/2020

Empreses públiques, consorcis, fundacions i entitats autònomes no administratives de la Generalitat de Catalunya. Anàlisi dels comptes, exercici 2017

Informe 2/2020

Institució de les Lletres Catalanes. Exercici 2018

Informe 1/2020

Fundació Institut Català de Recerca de l'Aigua. Exercici 2017

Informe 23/2019

Consorci de Castelldefels Agents de Salut. Exercici 2017