La Sindicatura, en 2 minuts

La Sindicatura de Comptes de Catalunya


Benvinguts a la Sindicatura de Comptes de Catalunya, l'òrgan fiscalitzador extern dels comptes, de la gestió econòmica i del control d'eficiència del sector públic de Catalunya. La Sindicatura de Comptes va ser creada per llei l'any 1984, tot i que està recollida en l'Estatut d'autonomia del 1979. És una institució independent de l'Executiu ja que la seva missió és dur a terme el control extern de les entitats del sector públic, tant de la Generalitat com de l'àmbit local, mitjançant els informes de fiscalització. Els informes són aprovats pel Ple de la Sindicatura, format per set síndics, que treballen amb plena independència i professionalitat al capdavant d'equips d'auditoria. El síndic major exerceix la representació exterior i la direcció interior de la Sindicatura.

 

 

 

 

 + Llegir-ne més

Actualitat Actualitat

El síndic major assisteix a Madrid a la jornada de balanç del curs d'avaluació de polítiques públiquesMadrid, 11 de novembre de 2021

El síndic major de la Sindicatura de Comptes, Jaume Amat, ha assistit a la Jornada d’avaluació de polítiques i programes públics que ha tingut lloc avui a Madrid, a la seu del Tribunal de Comptes.

En aquesta Jornada s’ha fet balanç del curs d’avaluació de polítiques i programes públics, organitzat conjuntament pel Tribunal de Comptes i l’Associació dels Òrgans de Control Extern autonòmics (ASOCEX) en col·laboració amb l’Institut Nacional d’Administració Pública (INAP) i l’Institut d’Estudis Fiscals (IEF) i del que ja s’han fet dues edicions.

El curs està adreçat al personal tècnic de les institucions de control extern i el seu objectiu és familiaritzar els professionals de l’auditoria amb les eines i metodologies per avaluar les polítiques públiques, una tendència cada dia més estesa en el món de la fisalització.

La Jornada, presentada per la consellera del Tribunal de Comptes María Dolores Genaro, ha comptat amb un panel d’experts format per Tomás de la Quadra Salcedo, catedràtic de Dret Administratiu i exministre, i José María Lassalle, actualment director del Fòrum d’Humanisme Tecnològic de l’escola ESADE. Ambdós han dissertat sobre “Reptes institucionals i drets digitals dels ciutadans davant l’ús de la intel·ligència artificial i els seus algoritmes”.

Per fer balanç del curs sobre avaluació de polítiques públiques ha intervingut el seu director, Juan Antonio Garde. 

Darrers informes publicats Darrers informes publicats

Informe 27/2021

Compte general de la Generalitat de Catalunya. Exercici 2019

Informe 26/2021

Consorci Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. Exercici 2019

Informe 25/2021

Fundació Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats. Exercici 2018

Informe 24/2021

Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. Exercici 2018

Informe 23/2021

Consorci Sanitari Integral. Seguiment de les observacions i recomanacions d'informes anteriors, exercici 2019