La Sindicatura, en 2 minuts

La Sindicatura de Comptes de Catalunya


Benvinguts a la Sindicatura de Comptes de Catalunya, l'òrgan fiscalitzador extern dels comptes, de la gestió econòmica i del control d'eficiència del sector públic de Catalunya. La Sindicatura de Comptes va ser creada per llei l'any 1984, tot i que està recollida en l'Estatut d'autonomia del 1979. És una institució independent de l'Executiu ja que la seva missió és dur a terme el control extern de les entitats del sector públic, tant de la Generalitat com de l'àmbit local, mitjançant els informes de fiscalització. Els informes són aprovats pel Ple de la Sindicatura, format per set síndics, que treballen amb plena independència i professionalitat al capdavant d'equips d'auditoria. El síndic major exerceix la representació exterior i la direcció interior de la Sindicatura.

 

 

 

 

 + Llegir-ne més

Actualitat Actualitat

El síndic major assisteix a la presa de possessió dels nous membres de la Sindicatura de Comptes del Principat d'Astúries

Roberto Fernández serà el nou president de la institució

Barcelona, 12 de abril de 2019

El síndic major, Jaume Amat, ha assistit a la presa de possessió dels tres nous membres de la Sindicatura de Comptes del Principat d'Astúries, que ha tingut lloc avui a la seu de la Junta General d'Astúries, l'assamblea legislativa de la comunitat.

Roberto Fernández, Eduardo Rodríguez i Manuel Fueyo han pres possessió avui com a síndics de la Sindicatura de Comptes, en substitució dels qui han comandat la institució els darrers anys: Avelino Viejo, Miguel Ángel Menéndez i Antonio Arias.

El fins ara cap del gabinet tècnic de la Sindicatura, Roberto Fernández, serà el nou síndic major. Roberto Fernández ha estat professor associat d'Economia a la Universitat d'Oviedo i els darrers sis anys ha treballat en estreta col·laboració amb Avelino Viejo, a qui ara substituirà.

Manuel Fueyo era fins ara director de fiscalització de la Sindicatura. Per últim, Eduardo Rodríguez ha estat regidor i professor de la Universitat d'Oviedo.

L'acte de presa de possessió dels tres membres de la Sindicatura de Comptes ha comptat amb la presència del president del Govern d'Astúries, Javier Fernández, i d'altres autoritats autonòmiques, locals i militars.

 

Darrers informes publicats Darrers informes publicats

Informe 6/2020

Impostos propis de la Generalitat de Catalunya. Exercici 2018

Informe 5/2020

Mancomunitat d'Abastament d'Aigua del Solsonès. Exercici 2018

Informe 4/2020

Patronat de la Muntanya de Montserrat. Exercici 2017

Informe 3/2020

Empreses públiques, consorcis, fundacions i entitats autònomes no administratives de la Generalitat de Catalunya. Anàlisi dels comptes, exercici 2017

Informe 2/2020

Institució de les Lletres Catalanes. Exercici 2018